mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Alterari ale functiei renale
Index » Afectiuni ale rinichiului si tractului urinar » Alterari ale functiei renale
» Transportul tubular al potasiului in cazul unei mase normale sau reduse a nefronilor

Alterari ale functiei renale


Mentinerea aproape constanta a compozitiei mediului intern, incluzand volumul, tonicitatea si distributia compartimentala a fluidelor corporale, este esentiala pentru supravietuire. Avand in vedere diferentele zilnice ale aportului alimentar si lichidian, conservarea mediului intern necesita excretarea acestor substante in cantitati care echilibreaza cantitatile ingerate. Cu toate ca pierderile prin piele, plamani si intestine contribuie la aceasta capacitate excretorie, cea mai mare responsabilitate pentru excretia de apa si solviti apartine rinichilor. Rinichii regleaza compozitia si volumul fluidului plasmatic. Aceasta, in primul rand, determina compozitia si volumul fluidului din compartimentul extracelular. Totusi, schimbul continuu de apa si solviti ce traverseaza toate membranele celulare permite rinichilor la fel de bine sa influenteze fluidul din compartimentul intracelular. Pentru a indeplini aceste sarcini, mecanismele fiziologice abiliteaza un individ sa excrete excesul de apa si solviti nemetabolizati continuti in dieta, precum si produsii finali nevolatili ai metabolismului azotat, cum sunt ureea si creatinina. Dimpotriva, in situatii de deficite de apa si/sau orice alt constituent principal al fluidelor corporale, excretia renala a acestor substante poate fi scazuta, reducand probabilitatea scaderii volemiei sau a solvitilor. Scopul acestui capitol este sa revada functia excretorie a rinichiului si sa examineze modul in care aceste functii sunt afectate de boala.










Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor