mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Bolile pielii
Index » Boli si tratamente » Bolile pielii
» Herpesul

Herpesul





Desi herpesul poate aparea aproape peste tot pe corp, cea mai frecnta localizare este imprejurul gurii - in special la marginea buzelor, pe barbie, pe nas - si pe degetele de la maini. De obicei arata ca niste biisicute si sunt cauzate de o infectie cu virusul kerpes simplex, tipul unu. Este complet diferit de virusul care provoaca herpesul genital, asa ca nu intrati in panica daca doctorul, dupa examinarea copilului, pune diagnosticul de herpes.
Numele herpes vine dintr-un cuvant grecesc care inseamna AĞa face piele de gainaAğ, iar virusul herpetic este uimitor de raspandit. Se stie ca cea mai mare parte a populatiei e purtatoare a virusului, insa nu toata lumea face herpes. S-a estimat ca in Marea Britanie in jur de ! 2 milioane de persoane - adica una din cinci ' fac aceasta afectiune in mod repetat, de doua pana la zece ori pe an.
De obicei, virusul herpesului provoaca o eruptie de cule injurai gurii, pe buze, in jurul nasului, pe fata si pe urechi, ca si in gura si in faringe. Prima infectie cu acest virus poate provoca o ulceratie dureroasa in gura si uneori febra, insa infectiile se manifesta cu intensitati diferite - unele sunt mai rele, in vreme ce altele sunt abia observabile. Prima infectare se petrece de obicei in copilarie, de exemplu dupa ce copilul a fost sarutat de o persoana infectata. Virusul trece prin piele, calatoreste de-a lungul unui nerv si ramane ascuns intr-o jonctiune neurala pana va fi reactivat.
Virusul sta in adormire in piele pana cand este reactivat sub forma culelor atunci cand copilul raceste sau face o infectie a cailor respiratorii superioare. in plus, virusul poate fi activat si de lumina solara puternica, de stres, oboseala, ba chiar si de leziuni ale pielii. inainte de eruptie, copilul simte manca-rimi sau gadilaturi pe piele, dupa care apar culele. in cateva zile fac crusta si de obicei dispar in sapte pana la zece zile.
Tratamentul se face in zilele noastre cu creme antivirale cum este Zovirax, desi acestea nu vindeca total afectiunea si nici nu previn renirile ulterioare. Scopul principal al tratamentului este de a scurta durata herpesului si de a grabi procesul de vindecare, in plus, la persoanele care au mai avut herpes, tratamentul aplicat din timp poate preni declansarea eruptiei.
Uneori, culele de herpes se infecteaza si se transforma in impetigo. in acest caz bubitele fac o crusta galbena din care se scurge un lichid, moment in care, probabil, va fi nevoie de antibiotice. Detalii despre impetigo ati mai jos.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor