mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Bolile pielii
Index » Boli si tratamente » Bolile pielii
» Rubeola

Rubeola





Rubcola, cunoscuta si sub numele de pojarel, este pe cale de disparitie. Dupa introducerea vaccinului ROR (contra ru-bcolei, oreionului si rujeolci) aproape toti copin sunt imunizati impotriva acestei boli, insa mai apar totusi cazuri din cand in cand.
Eruptia este similara cu cea de la pojar - o eruptie difuza roz-rosiatica, ce apare mai intai pe fata si apoi se extinde pe trunchi. Dupa aceea se raspandeste pe brate si pe picioare, dar aproape intotdeauna, atunci cand ajunge aici, dispare de pe fata. Eu nu-mi amintesc sa fi vazut vreodata un copil care sa aiba pete pe fata si pe brate in aceiasi timp.
Celalalt semn tipie al rubeolei sunt ganglionii umflati din spatele urechilor. insa trebuie spus ca este foarte dificil pentru un doctor sa puna diagnosticul de virale - rujeola, rubeola, parotidita epidemica" class="alin2">rubeola cu siguranta de suta la suta. Exista multe alte eruptii virale care arata la fel ca rubeola si singurul mod in care un doctor poate spune cu certitudine ca o anumita eruptie este, intr-adevar, rubeola e printr-o analiza de sange. Insa, cum afectiunea este usoara si in general inofensiva pentru copil, aceasta analiza pur si simplu nu se j ustifica.
Pe de alta parte, rubeola poate proca probleme grave copiilor nenascuti, procandu-le orbire, surzenie, boli de inima si altele. Asa ca, in cazul in care copilul dumneaastra bolnav a venit in contact cu o femeie insarcinata, este vital s-o anuntati, pentru a putea, la randul ei, sa-si anunte de urgenta doctorul ori moasa. Cele mai multe femei nu r avea probleme, deoarece au deja imunitate, dar este extrem de important ca acest lucru sa fie verificat. De fapt, scopul initial al vaccinarilor antirubcolice a fost chiar protejarea femeilor insarcinate. Rubcola la copii necesita rareori alt tratament decat paracetamol si nu proaca aproape niciodata complicatii - desi adolescentele se pot alege cateodata cu dureri de incheieturi.
Rubeola este infectioasa timp de o saptamana inaintea eruptiei si inca cel putin patru zile dupa aparitia ei. Medicii din scoli sugereaza de obicei parintilor sa-si tina copin acasa cel putin o saptamana dupa aparitia eruptiei.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor