mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Homeopatie
Index » Boli si tratamente » Homeopatie
» Sepia officinalis (sep.) - cerneala secretata de sepie - mollusca

Sepia officinalis (sep.) - cerneala secretata de sepie - mollusca






» Paciente cu par intunecat, fibra musculara rigida, dispozitie blanda si placuta (Puls.).

» Boli ale femeilor: mai ales in timpul sarcinii, nasterii si lactatiei, sau boli insotite de prostratie brusca si slabiciune pana la lesin (Murx., Nux m.); remediul spalatoresei" (tulburari provocate sau agravate cand pacienta spala rufe).

» Durerile se extind dinspre alte zone spre spate (invers fata de Sabin.) si sunt asociate cu frison (cu frilozitate: Puls.).

» In mod special, pacienta e foarte sensibila la aerul rece, frisoneaza cu mare usurinta" ; lipsa caldurii vitale, mai ales in boli cronice (in boli acute: Led.).

» Senzatie de minge in viscere; in timpul menstrelor, sarcinii, alaptarii; cu constipatie, diaree, hemoroizi, leucoree si toate afectiunile uterine.

» Lesina usor; dupa ce se uda; la caldura extrema sau frig extrem; calatorind intr-un vehicul; ingenunchind la biserica.



» Frig la nivelul vertexului, in timpul cefaleei (Verat.; - caldura in vertex : Calc, Graph., Sulph.).



» Anxietate : cu frica, bufeuri de caldura la nivelul fetei si capului; in legatura cu unele nenorociri reale sau imaginare; spre seara.

» Mare tristete, cu s. Spaima de a fi singura; de barbati; de intalniri cu prietenii; cu tulburari uterine.

» Indiferenta, chiar si fata de propria familie, fata de meseria sa (FI. ac, Phos. ac), fata de cei pe care ii iubea cel mai mult.

» Lacoma, avara (Lyc).

» Indolenta: nu are chef sa faca nimic, nici sa munceasca, nici sa se distreze, nici sa faca efortul de a gandi.

» Cefalee : cu socuri foarte puternice ; la menstruatie; cu flux redus cantitati; la femei delicate, sensibile, isterice; apasare, explozie < miscare, aplecandu-se, efort mental, > > apasare externa, miscare puternica prelungita.

» Cadere masiva a parului dupa cefalee cronice sau la menopauza.

» Culoare galbena a fetei, a conjunctivei oculare; pete galbene pe piept; sa galbena acoperind partea superioara a obrajilor si nasului; un facies care sugereaza imediat afectiuni uterine.



» Nu suporta gulerele si in general tot ce e strans in jurul gatului, le simte prea stramte si le desface cat mai larg (Lach.).

» Herpes circinat formand pete izolate in partea superioara a corpului (Teii.: cercuri intersectandu-se pe corp).

» Mame cu abdomen mare, destins (Sulph. : la copii).

» Senzatia dureroasa de gol, de vid si slabiciune in epigastru, calmata mancand (Chel., Murx., Phos.).

» Limba foarte incarcata, dar care devine curata la fiecare menstruatie si se incarca din nou cand fluxul menstrual inceteaza; buza inferioara este umflata si crapata.

» Constipatie: in timpul sarcinii (Alum.); scaun tare, cu bulgari, noduros, insuficient, dificil; dureri rectale in timpul evacuarii si mult dupa aceea (Nit. ac, Sulph.); senzatie de greutate sau de minge in anus, neameliorata dupa scaun.



» Urina : depozit sedimentar rosiatic de culoarea lutului, care adera la vas ca si cum ar fi fost incrustat acolo prin ardere ; fetida, atat de urat mirositoare incat trebuie scoasa din camera (Indium: urina teribil de fetida dupa ce e lasata sa stea).
<


br /> » Enurezis: patul e udat de indata ce copilul adoarme (Kreos.); intotdeauna se produce in timpul primului somn.

» Scurgeri: nedureroase, galbui, patand lenjeria; meatul e incleiat dimineata ; rebele, prelungite (Kali i.); organele genitale slabite, epuizate.

» intepaturi violente din jos in sus prin vagin; dureri lancinante dinspre uter spre ombilic.

» Prolaps al uterului si vaginului; apasare si dureri tractionante in jos (bearing-down) ca si cura tot continutul pelvisului ar incerca sa iasa ; pacienta sta cu picioarele incrucisate strans sau incordata pentru a-I preveni; cu oprimarea respiratiei (atii cu : Agar., Bell., Lil. t., Murx., Sanie).



» Menstre neregulate sau cu caracteristici foarte variabile : avansate, intarziate, reduse, abundente, amenoree sau metroragie - cand acestea sunt asociate simptomelor descrise mai sus.

» Greata matinala, in sarcina: vederea alimentelor sau gandul la ele ii fac pacientei sila (Nux v.); mirosul alimentelor gatite ii face rau (Ars., Colch.).

» Dispnee: < stand jos; dupa somn; in camera, > > dansand sau mergand rapid.

» Eretism : bufeuri de caldura produse de cea mai mica miscare; cu anxietate si lesin; urmate de transpiratie pe tot corpul; la climax (Lach., Sang., Sulph., Tub.); ascendente, dinspre organele pelvice.

» Prurit cutanat in diverse zone; al organelor genitale externe; nu e > > prin grataj, ci are tendinta de a se transforma in arsura (Sulph.).

Rela{ii: Complementar = Nat. m.

Inamic = Lach., care nu trebuie folosit inainte sau dupa; Puls., cu care nu trebuie alternat niciodata.



Similar cu Lach., Sang., Ust. in privinta tulburarilor circulatorii la climax.

E frecvent indicat dupa Sil., Sulph.

O singura doza actioneaza adesea curatitimp de mai multe saptamani.

Agravare: Dupa-amiaza sau seara: aer rece sau vant uscat din Est; excese sexuale; odihna; vreme umeda inabusitoare, sufocanta ; inainte de furtuna (Psor.).

Ameliorare: Caldura patului; comprese fierbinti; exercitiu fizic violent. Multe simptome, mai ales cele cefalice, cardiace si pelvice sunt atat > de odihna si exercitiu. Antidoteaza efectele mentale negative ale consumului exceside tutun, la pacientii cu obiceiuri sedentare care sufera in urma suprastimularii mentale.



Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor