mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ortopedie si traumatologie
Index » Boli si tratamente » Ortopedie si traumatologie
» Inecul

Inecul







inecul este frecvent: incidenta mondiala este de 140 QOO/an, fiind a 2-a cauza de deces, dupa accidentele de trafic, la cei intre 1-40 ani. 40% din inecuri surn la cei 30A°C (rolul tosilatu-lui de bretiliu este neclar aici; reincalzire centrala rapida; imersie in apa calda, fluide IV calde, dializa peritoneala, toracotomie pentru irigatia cordului, sau by-pass cardiac).3
» Monitorizeaza TA° centrala si semnele SNC. Edemul cerebral poate surveni brusc in primele 24 h: nu exista argumente in favoarea folosirii dexametazonei sau a comei barbiturice.
» Daca TA° < 35A°C, monitorizeaza frecvent TA° rectala si reincalzeste pacientul cu ajutorul unei TA° ambientale ridicate. Poate fi necesar un suport circulator pentru a tampona vasodilatatia de reincalzire. Masurarea presiunii din atriul stang este utila ca ghid pentru dozarea fluidelor IV (prea mult lichid creste ICP).


» Introdu o sonda nasogastrica pentru a ameliora dilatatia gastrica.
» Imediat ce situatia este sila, recomanda U & E, gaze sanguine si Hb.
Efectele asfixiei si supraincarcarii cu apa dulce.1 Copilul inghite de obicei cantitati mari de apa inainte de aspiratia finala. Aceasta duce la dilatatie gastrica, voma si accentuarea aspiratiei - ca si la cresterea presiunii LCR T, edem cerebral, detresa respiratorie acuta, hemodilutie, hemoliza si hipokaliemie. in combaterea acestora, se administreaza deseori corticosteroizi si antibiotice, desi eficacitatea lor nu este dovedita. Dat fiind ca presiunea intracraniana (PIC) crescuta se datoreaza mortii celulelor, corticosteroizii nu scad PIC (spre deosebire de PIC crescuta din leziunile inlocuitoare de spatiu).


Reflexul de scufundare. Copin pastreaza aceasta adaptare utila la modul de ata primitiv acvatic. Cand apa rece loveste fata, pulsul incetineste si sangele este deat din membre si muschi spre zonele tale (creier, rinichi). Frigul reduce si mai mult rata meolismului. Aceasta este explicatia fiziologica a resuscitarilor remarcabile dupa o imersie totala prelungita (de ex. 20 min). Este de asemenea motivul pentru care resuscitarea unui copil aparent mort trebuie sa continue 40 min inainte de declararea decesului.Inecul in apa de mare. Ionii de calciu si magneziu din apa de mare intra rapid in circulatie in timpul aspiratiei - si cauzeaza stop cardiac. Hemoliza nu surne in cazul inecului in apa de mare.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor