mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Oboseala

Oboseala







Ca si durerea, oboseala este o suferinta cunoscuta de toata lumea. Ainbcle sunt semnale de alarma pe care organismul le trage cand se afla in pericol, pentru a se lua masurile necesare. In timp ce durerea ne da de veste ca intr-o anumita regiune are loc un proces de distructie a tesuturilor, oboseala ne avertizeaza ca rezervele organismului incep sa se epuizeze.
Oboseala, acest fenomen atat de raspandit In secolul nostra, se manifests prin dureri in tot corpul, cu deosebire de cap, scaderea atentiei, Intarzierea reflexelor, toate acestea influen-tand, in mod negativ, randamentul in munca.
Spre deosebire de aceasta oboseala, survenita in urma unui efort fizic prelungit, fiecare dintre noi cunoaste o oboseala normala", dupa o zi de munca, care dispare insa dupa cele opt ore de somn, din timpul noptii. Dupa o astfel de oboseala treziti dimineata odihniti si bine dispusi.
Pentru oboseala permanenta adresati- medicului, deoarece ea poate fi un semn revelator al unei boli, inca nemanifesta, ca de exemplu canceral, tuberculoza, hepatita etc.



Pe langa aceasta oboseala fizica, secolul nostra mai este confruntat cu un alt tip de oboseala -psihica - cunoscuta si sub numele de astenie. Ea este in continua crestere, datorita noului mod de viata, din care consumul medicamentelor stimulente al cafelei, alcoolului si tutunului este nelipsit. Or, se stie ca toate acestea, pe langa stresurile zilnice, sunt factorii care se afla la originea asteniei. O astfel de oboseala se caracterizeaza prin dureri de cap, insomnie, scaderea capacitatii muncii intelec-tuale, irascibilitate sau, dimpotri, apatie.
Cat priveste tratamentul oboselii psihice, el este obiectul medicului, in timp ce al oboselii fizice depinde, in cea mai mare masura, de fiecare dintre noi. Pe primul se situeaza preve-nirea oboselii prin alcatuirea unui program de lucru rational, intercalat cu pauze, cind se vor executa exercitii fizice de scurta durata. La terminarea programului un dus reconfortant este bine venit. In orele libere se recomanda plimbari pe jos sau activitati sportive adecte virstei.
De mentionat ca drogurile stimulente nu constituie cel mai eficient tratament al oboselii, ele producand obisnuinta, de-venind, cu vremea, chiar toxice.

Medicina traditionala ne vine in ajutor cu metodele sale pentru combaterea oboselii, care este consecinta dezechilibrului energiilor long si Wei.


Oboseala, fund o suferinta destul de frecventa retineti ur-matoarele doua puncte:
» Palalul celor o suta de oboseli" - VG13 -(. 114), situat sub vertebra I dorsala (deasupra sa se afla vertebra cea mai proerninenta, a VII-a cer-vicala) - tonifiere.
Alte indkutii: reanimare (Kuatsu), sportivi si artisti (pentru cresterea conditiei fizice) - tonifiere.
» Pentru oboseala fizica si psihica aveti la indemana un punct extrem de eficace, denumit Al treilea interl" - S36 - (. 115), situat la trei masuri sub rful rotulei, intre cele doua oase ale garnbei (tibia si peroneul) - tonifiere.
Acest punct mai poate fi stimulat cu ajutorul unei tigarete aprinse, care se apropia de piele, la 1 cm, and grija sa nu producem arsuri.
Irochezii, unui din triburile indiene din America, stimuleaza acest punct pentru prevenirea oboselii si ametelilor. Ei sunt muncitorii preferati pentru constructia cladirilor foarte inalte. Acest punct, pentru a fi mai usor si mai repede stimulat, se tatueaza.
Pentru oboseala psihica se masa si radacina nasului.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor