mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Presopunctura mainii

Presopunctura mainii







Kinezia, o stiinta recenta, care studiaza comunicarile never-bale ale omului, ne spune ca, dupa fata, segmentul eel mai folosit in acest scop este mana. De-a lungul vietii fiecare indi-vid isi insuseste un limbaj propriu al mainilor. Cu ajutorul lor el isi poate exprima gandurile, sentimentele, unele actiuni etc. Indiferent de gradul de cultura, fiecare popor, in urma unei experience proprii, si-a faurit un al doilea limbaj, limbajul mainilor. Pana la dobandirea acestor exceptional calitati, maimle au trecut prin diverse stadii de dezvoltare, de-a lungul evolutiei speciei umane. La inceputul inceputurilor mainile au fost aderate antene cu care Homo sapiens a luat contact cu lumea inconjuratoare si cu propriul sau corp. Cu vremea, ele i-au devenit si primele instrumente cu care si-a procurat hrana si si-a construit adapost. Participand zi de zi la activitatea fiintei superioare, mana a devenit simbolul acesteia. De aici si denu-mirea, de catre anglosaxoni, a fiintei superioare, man, de la manus (in limba latina = mana).


Inteligenta" mainilor se datoreste legaturilor lor directe cu creierul, de unde primesc toate comenzile. Elementele sale cele mai independente si mobile, degetul mare si cel aratator, ocupa o suprafata de pro\'iectie pe creier de 12 ori mai mare decat a piciorului.

Pentru medicul traditionalist mana are si alte semnificatii. Ea este locul de proiectie a tuturor organelor si de trecere a sase meridiane principale. Pentru aceste motive mana are o loare diagnostica si terapeutica deosebita, mai ales la copil. Traditia orientala ne spune ca degetul mare corespunde plamanului si ficarului; degetul aratator, intestinului gros; degetul mijlociu, circulatiei sangelui (la frig, acest deget degera eel dintai); degetu/ inelar, sistemului nervos; degetul mic, sexualitatii.
Din punct de vedere energetic, mana stanga este JANG, iar cea dreapta, INN, aceasta polaritate inversandu-se la stangaci. Cand unim cele doua maini, cu ocazia unor momente solemne, sau le frecam una de alta inaintea unui eveniment deosebit, nu facem altcc decat sa" usuram scurgerea energiilor de la un pol la altul,,atat de necesara in aceste circumstante. Prin aceste gesturi instinctive contribuim de fapt la linistea sistemului nervos, solicitat in siruatiile amintite.
ativ cu alte segmente ale corpului, mana este folosita cu predilectie in scopuri terapeutice, in special la copii. Micromasajul mainii este foarte raspandit in China, unde, conform traditiei, la baieti se maseaza mana stanga, iar la fetite, cea dreapta.
Toate mamele este bine sa retina, pentru orice eventualitate, cate boli benefice ale micromasajului mainii (. 119).



Iata-le:
» rujeola (in prima zi de boala): se masa de-getul mare;
» pufta de mancare scazuta: se masa pro-eminenta musculara de la baza degetului mare fin palma);
» (iiaree: se maseaza fata palmare a degetului aratator, pana la baza degetului mare (in palma);
» febra si provocarea transpiratiei: masaj circular in scobitura din palma, apoi masaj liniar bi-furcat, pana la baza degetelor mijlociu si inelar
» tuse uscata: masaj linear pe fata palmara a degetului inelar, pana la pliul pumnului;
» enurezis: se ciupi pulpa degetului mic, in fiecare seara, inainte de culcare;
» constipatie: masaj liniar pe fata palmara a degetului mic, pana dincolo de pliul pumnului.
Si adultul poate beneficia de un astfel de tratament. lata care sunt\'bolile (. 120):
» astmul bronsic - dispnee (respiratie dificila: masajul pulpei degetului mare;
» dureri de dinti: masajul pulpei degetului aratator;
» impotenta sexuala: masajul energic al pulpei degetului mijlociu;
» transpiralii nocturne: masajul pulpei degetului inelar;
» incontinenta de urina, lesin, palpitatii si sin-copa: masajul pulpei degetului mic;
» tulburari de transpiratie: masaj energic in scobitura palmei.
In toate aceste cazuri masajul fi energic, iar acolo unde fi posibil, fi inlocuit cu ciupire.





Tipareste Trimite prin email




});
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor