mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Primul tratament

Primul tratament







Daca tratati pe cineva pentru prima data, priti lucrurile din punctul sau de vedere si ganditi-va cum v-ati simtit dumneavoastra la primul tratament de reflexologie pe care l-ati primit. incercati sa-l faceti pe pacient sa se simta cat mai bine venit si mai conforil cu putinta, fara sa exagerati. Acordati-i pacientului timp pentru a va explica de ce a venit sa va vada si ce beneficii spera sa obtina in urma tratamentului (adica asteptarile sale).
Cand un pacient ne pentru prima data, poate fi necesar sa-i explicati mai exact ce este reflexologia, cum functioneaza si ce implica tratamentele. Trebuie sa va ganditi la cum sa explicati mai bine aceste lucruri. Nu abuzati de detalii, ci explicati-le pacientilor esentialul - iar faptul ca sunteti sigur pe ceea ce spuneti le va da acestora incredere in capacitatile dumneavoastra.

Totusi, evaluati fiecare situatie dupa cum considerati mai bine. Uneori se poate ca anumite lucruri sa nu fie potrite, deoarece pacientul se poate gandi la ce s-ar putea intampla in loc sa se relaxeze. Iata cateva exemple de informatii pe care i le puteti da, daca acest lucru se pare potrit:


» Cat dureaza tratamentul;
» Tratamentul se efectueaza numai in zona labelor picioarelor, cu ajutorul mainilor;
» Demonstrati tehnicile de baza pe care le aplicati cu mainile, pentru ca pacientul sa stie ca se poate relaxa si simti bine;
» Pacientul poate simti tot corpul incalzindu-i-se in interior si in exterior de la mainile dumneavoastra; alteori poate avea senzatii de frig;
» Poate simti furnicaturi in tot corpul;


» Se poate simti usor sau greu;

» Se poate simti relaxat sau somnoros; asigurati-l ca poate adormi, daca doreste;


» Daca doreste, poate vorbi;

» Uneori poate transpira usor sau poate avea mici tresariri; in timp ce se relaxeaza, poate simti un fel de miscare\" in corp;


» Stomacul ii poate bolborosi in timpul relaxarii;

» I se poate usca gatul, asa ca este bine sa aveti un pahar cu apa la indemana si un servetel pentru nas.
Explicati-i pacientului ca acestea sunt reactii normale. Unele persoane pot trece prin stari si/sau eliberari emotionale mult mai profunde, asa ca trebuie sa stiti sa ascultati, avand la indemana un pachet de servetele. incercati sa fiti deschis in

orice situatie si aveti incredere in faptul ca, in mod inconstient sau constient, pacientul stie in ce masura este pregatit sa-si deschida sufletul. Cu cat aveti mai multa incredere sincera in capacitatea naturala de ndecare a celorlalti, cu atat mai usor aceasta incredere va putea lua nastere in sufletul lor. Din punctul de vedere al practicianului, dezvoltarea increderii in procesul de ndecare naturala contribuie la propria ndecare si evolutie. Mai mult, se creeaza atmosfera si conditiile care favorizeaza maturizarea\" potentialului de autondecare al pacientului.


La primul tratament, trebuie sa-i cereti pacientului sa citeasca si sa semneze o declaratie pe proprie raspundere, desi acest lucru este important mai ales daca practicati reflexologia in mod profesional si sunteti platit pentru serciile dumneavoastra, in cadrul unui curs specializat de pregatire, veti afla mai multe despre aceste aspecte, precum si despre luarea de notite si detaliile personale si fisa medicala ale pacientului (pentru mai multe informatii prind cursurile specializate de pregatire, modulul 6).
Cu toate acestea, oricate pregatiri ati face, daca nu stiti sa va tratati pacientul cu respect, compasiune, intelepciune si intelegere, porniti intr-o lupta deja pierduta. Daca pacientul are incredere in abilitatile dumneavoastra, daca se simte relaxat si poate vorbi deschis, fara a se teme ca va fi judecat, atunci puteti fi sigur ca barierele in calea ndecarii vor fi doborate una cate una (pentru mai multe informatii prind ndecarea si abordarea pacientilor, modulul 8).



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor