mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Varicele

Varicele







Varicele sunt dilatatiile anormale si permanente ale nelor, ca urmare a slabirii peretilor si valvulelor cu care sunt inzes-trate. Ele se produc mai ales la membrele inferioare, in special la persoanele care stau mult timp in picioare, datorita profesiei, sau la cei care merg pe jos, pe distante mari. Gravidele, in ultimele luni de sarcina, din cauza surplusului de greutate, fac cu usurinta varice, datorita unei circulatii noase anevoioase. Ereditatea joaca un rol de seama in producerea varicelor, ceea ce explica de ce nu toata lumea care sta mult timp in picioare si nu toate gravidele fac varice.
Varicele pot aparea si la nilul altor ne: in jurul esofagu-lui. la bolnavii cu ciroza hepatica avansata (ruperea lor fiind una din cauzele mortii acestori bolnavi), in regiunea anusului, producand hemoroizii, in regiunea scrotului la tineri, formand varicocelul, in regiunea vuli la gravidele in ultima luna de sarcina.
Tratamentul varicelor este destul de anevoios, pe primul situandu-se masurile de prenire, printre care men|ionam:


- evitarea statului prelungit in picioare, mai ales in pozitii fixe;
-evitarea purtarii de jartiere care impiedica circulatia sangelui in nele picioarelor;
- tratamentul corect al constipatiei;
- mentinerea unei riguroase igiene a membrelor inferioare;
- purtarea de bandaje sau ciorapi elastici, gimnastica medi-cala, cat si tratamentul fizical sunt permise numai cu avizul medicului.

Textele chi chinezesti, citate de S. de Morant, ne spun ca varicele sunt produse de o insuficienta energetica in meridianul ficatului. Se deduce, deci, ca stimularea punctului de pe acest meridian contribuie la prenirea varicelor.
» Acest punct este denumit izvorul de la coti-tura " - Fg - (. 140) si este situat pe fata interna a genunchiului, deasupra pliului de flexie - tonifiere.
Pentru varicele membrelor inferioare, insofite de edeme, se va stimula punctul denumit Colina negustorului" - SP51 - (. 141), situat la inter-secfia rticalei ee trece pe marginea anterioara a maleolei interne, cu orizontala dusa prin varful sau - dispersie. Acest punct mai este cunoscut si sub numele de Punclul nelor" (conform fiziologiei traditionale chineze, meridianul splinei-pancreas are un rol deosebit in circulatia sangelui in ne).


Alte indicatii: hemoroizi - dispersie; dureri de genunchi sau picior - dispersie sau tonifiere. in functie de caracterul dureri for.
Alte remedii: bai de picioare, reci, cu decoct de sal vie sau de papadie; spaiarea fnainte de culcare a pieioarelor cu decoct rece de frunze de brad Infuzie de flori de coada soricelului (2 cani pe zi). intre mese, de frunze de alun (2 cani pe zi) de frunze de vita de vie (2 cani pe zi).
Bai de picioare cu apa rece, zilnice; inlirea picioarelor intr-o panza muiata in apa rece simpla sau cu otet sau in decoct de stejar (coaja); dus rece la picioare, de 3 ori pe zi. Baile fierbinti sunt in-terzise!





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor