mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
plante medicinale si tratamente naturiste


Plante medicinale
Index » Plante medicinale » Plante medicinale
» Cimbrisor

Cimbrisor







Denumire stiintifica: Tymus vulgaris Fam. Labiate
Denumiri populare: cimbrisor, cimbru-grecesc, cimbru-adevarat, cimbru-bun, cimbru de gradina, cimbru-mirositor, iarba-cucului, iarba de lamaioara, lamaioara, lamaita.


In traditia populara:
- decoctul ori ta plamadita in rachiu se tinea in gura contra durerilor de dinti. Se mai lua la boli de stomac.
Pe rani se punea cimbru cu frunze cu tot si se turna peste el apa calda cateva minute.
Se spune ca tulpinile florifere sunt cele mai bune la paralizie, si la boli venerice.

Compozitie chimica:
substante amare: serpilina, ulei eteric (timol, cineol, carvacrol,), hidrocarburi terpenice (cimen, pimen, felandren, terpine, cariohilen, cardinen, mircen, terpinolen) saponine, compusi oxigenati, alcooli, ulei gras, glicozizi flanici, acizii cafeic si rozmarinic, tanin.


Actiune farmaceutica: antiseptic intestinal, coleretic, colagog, stomahic, expectorant, antiseptic al cailor respiratorii, amelioreaza functiile ficatului si rinichilor, antihelmitic, reduce spasmele intestinale, fiind si antiseptic intestinal. Extern; antiinfectios, antiseptic, antibacterian, calmant al sistemului ners central (bai).
Intra in compozitia ceaiurilor: antiasmatic, antidiareic si pentru gargara.

Preparare: - 1-2 lingurite de ta se va pune la 250 ml apa clocotita. Se va acoperi pentru 10 minute dupa care se va consuma in trei reprize de preferat inaintea meselor principale.
-2-3 lingurite se r pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoara. Se va folosi 3-4 linguri inainte de fiecare masa.

Extern- 100 g de ta maruntita se va pune in 5 litri de apa clocotita. Se va lasa apoi sa stea acoperit timp de 15 minute dupa care se strecoara direct in cada de baie. Se va sta in cada timp de minimum 20 minute.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: abcese, acnee, afectiuni pulmonare, afectiuni renale, afte, ameteli, anemie, anorexie, arsuri, astm, balonari, bronsite acute sau cronice, contractii nerase ale stomacului si intestinelor, diaree, dispepsie, dureri de dinti, dureri reumatice, dureri sciatice, eczeme infectate, enterite, enterocolite, eroziuni bucale, fermentatii intestinale, ficat (stimulent), greata, guta, hemoragii, infectii intestinale, inflamatii ganglionare, inflamatii mamelonare, iritatii cutanate, leucoree (mai ales functionala), migrene, nevralgii, pemus bucal, plagi infectate sau purulente, raguseala, rani, reumatism, ten seboreic sau actinic, tuse in special convulsiva, ulceratii ale pielii, viermi intestinali.


Notam tocmai la sfarsit pentru a fi retinut ca aceasta ta administrata sub orice forma poate sa distruga stafilococul si streptococul si din aceasta cauza este foarte utila in toate infectiile cu acesti microbi. Nu are nici un efect secundar. Se poate administra fara nici o teama chiar si copiilor mici sau femeilor gravide, chiar perioade foarte lungi de timp, mai ales in afectiunile foarte grave pe care le dau acesti microbi.

Atentie! Nu se supradozeaza deoarece poate produce tulburari gastro- intestinale, excitatii nerase urmate de depresie si incordare motorie.

Contraindicatii: gastrite, enterite, esofagite, insuficienta pancreatica.




Articole care vorbesc despre Cimbrisor


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai