mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
plante medicinale si tratamente naturiste


Plante medicinale
Index » Plante medicinale » Plante medicinale
» Izma buna

Izma buna







Denumirea plantei: Izma buna (Mentha piperita)
Fam. Lamiaceae

Denumiri populare: borsnita, broastil, camfor, diana, ferent, ghiatma, giazma, giugiuma, ghinta, iarba neagra, iasma, izma de gradina, izma proasta, izma de les, menta, minta, minta de chicusuri, minta moldoveneasca, minta neagra, minta de gradina, minta calului, minta de cimpuri, minta salbatica, nina de camfor, nina de chicatura, ninca de picusuri, ninta rece, estnita.

Ecologie si raspindire: Spontan creste pe soluri usoare, afinate, bogate in materii nutritive, in locuri aluvionare, turboase si desecate.Este intilnita in intreaga tara.

Perioada de vegetatie: ta erbacee, perena.Infloreste din iunie pina in septembrie.

Perioada de recoltare: In perioada de inflorire se recolteaza frunzele (iulie-august), care se usuca in strat subtire, in incaperi bine aerisite sau la soare.

Boli in care se utilizeaza:


Uz intern: infectii gastrointestinale, balonari abdominale, diaree, voma, nervozitate, dischinezie biliara, calculoza (litiaza) renala, calculoza biliara, diuretic, depurativ.
Uz extern: reumatism, dezinfectarea cavitatii bucale, oxiuriaza, inflamatiile urechii, guturai, gripa, dureri de cap.
Retete:
Intern: infuzie: o linguriza frunze la 200 ml apa clocotita din care se beau 3 ceaiuri pe zi, reci.
Extern:
a) bai: 200 g frunze uscate la 3 l de apa clocotita, se lasa sul acoperit 15-20 de minute; se strecoara, iar lichidul rezultat se amesteca cu apa calda; se lasa 15-20 minute; temperatura apei din cada sa fie 37 C.
b) Frictiune preparata din 5 g ulei de menta dizolt in 95 g alcool concentrat care calmeaza durerile reumatice si mincarimea pielii provocata de urticarie.
c) Apa de gura racoritoare, antiseptica si cu proprietati de a corija gustul si mirosurile neplacute; se obtine din 5 g ulei de menta dizolt in 95 g alcool concentrat.
d) Inhalatie in stari gripale manifestate prin laringita urmata de raguseala, uleiul sau spirtul de menta se amesteca cu apa fierbinte.





Articole care vorbesc despre Izma buna

Zece sfaturi pentru o digestie mai buna

1.In fiecare dimineata, inainte de micul dejun, beti sucul a 1-2 lamii stoarse in 250-500 ml apa plata. Aceast suc baut zilnic va va ajuta sa va curatati stomacul de toxine si va reduce aciditatea in exces. 2.O alta bautura pe care este bine sa o consumati zilnic, dimineata, sau oricind inainte .....
[ continuare articol ]
I


ndex
» Plante medicinale » dietoterapie

Exercitii pentru imbunatatirea vederii

Ochiul este cel mai complex si mai sensibil organ de simt. De multe ori la efort, suparari, cazaturi, accidente urmate de lovituri la cap, se constata ca ochiul este afectat: se observa hematoame in jurul ochilor, pleoapelor umflate si invinetite, iar uneori se produc chiar hemoragii si hematoame .....
[ continuare articol ]
Index » Plante medicinale » leacuri populare

Decoctul din frunze de varza imbunatateste vederea

Pentru tratarea conjunctivitei pregatiti o infuzie din flori de malin, pe care o beti si va puneti in acelasi timp si comprese pe pleoape: o lingura de flori uscate de malin se pune intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat 30 de minute, apoi se lasa sa se raceasca. Pentru imbunatatirea d .....
[ continuare articol ]
Index » Plante medicinale » leacuri populare

Radacinile de angelica imbunatatesc digestia

Radacinile de angelica se folosesc ca mijloc aromatizant, dar si pentru imbunatatirea digestiei si in afectiunile stomacale si intestinale. In medicina populara, radacinile de angelica sint recomandate ca mijloc diuretic si sudorific. In aceste scopuri se folosesc infuziile, decocturile sau tinc .....
[ continuare articol ]
Index » Plante medicinale » leacuri populare



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai