mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Regiunea toracica

Regiunea toracica





Sistemul respirator si sistemul circulator
Circulatia determina sangele sa curga prin organism de peste 1.000 de ori pe zi. De asemenea, asigura necesarul functionarii eficiente a tuturor organelor principale ale corpului, permite functionarea sistemului imunitar, indeparteaza si elimina in permanenta toxinele din organism.
Sangele este oxigenat in plamani si circula din partea stanga a inimii catre toate partile corpului, regenerand si hranind in mod constant organele tale in circuitul catre inima. Sangele este curatit, iar toxinele sunt eliminate pe parcurs, si procesul se repeta. Celulele rosii transporta oxigenul in tot corpul, iar celulele albe combat bolile si infectiile, curatand sangele si organismul de impuritati. In timpul bolilor si/sau infectiilor, celulele albe sunt produse in cantitati mai mari.
Sistemul respirator si sistemul cardiac sunt interdependente, ca talerele unei balante. Cand unul dintre ele este solicitat in urma efortului fizic, celalalt raspunde, si invers, pana cand ajung la un echilibru prin care sa asigure organismului cantitatea de oxigen si fluxul de sange necesare pentru a-si continua actitatea.
(a cu ura 3, p. 38)
Arborele bronhial (zona reflexa 21): Este un sistem ramificat de tuburi, care porneste de la baza traheei si ajunge in varful bronhiilor si al bronhiolelor, cele mai mici ramificatii, care se deschid in alveole. Acolo au loc schimburile de gaze cu capilarele sanguine care Ie inconjoara: oxigenul intra in sange, iar reziduurile gazoase sunt eliberate pentru a fi eliminate in timpul expiratiei.
Diafragma (zona reflexa 24): Diafragma este un muschi subtire, ca o calota, care separa catatea toracica de catatea abdominala, jucand un rol important in procesul de respiratie, prin intinderea si extinderea plamanilor in momentul inspiratiei.


Alte zone reflexe

Timusul (zona reflexa 21): Aceasta glanda face parte din sistemul imunitar. Principala ei functie se manifesta in timpul copilariei si inaintea pubertatii. Timusul controleaza cresterea si dezvoltarea unei parti importante a sistemului imunitar.

Tiroida si paratiroida (zonele reflexe 22, 23): Aceste glande ftc parte din sistemul endocrin. Principala functie a celor doi lobi principali ai glandei tiroide este de a regla meolismul organismului, inclusiv dezvoltarea psihica si fizica. Excesul sau deficitul de hormoni tiroidieni duce. la o stare proasta de sanatate. in spatele sau in cadrul tiroidei se afla glandele parati roidiene, care produc hormonii ce controleaza distribuirea calciului si a fosfatului in organism.
Plexul solar (zona reflexa 25): Parte a sistemului nervos, plexul solar este o zona densa si complexa de ner, care formeaza o parte din sistemul autonom, localizat in spatele abdomenului. Este o zona reflexa sensibila si importanta, care ajuta la relaxarea corpului si a mintii.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor